YRITTÄJÄ

Olen Anja Kaha ja olen aina ollut kiinnostunut puhtaista, luonnonmukaisesti tuotetuista ruoka-aineista. Helsingin Terveysmessuilla tutustuin Ryytihyppysen puhtaisiin ruoka-aineksiin ja aloitin jälleenmyyjänä vuonna 2001.

Ajatus täysruokosokerista valmistetuista makeisista kypsyi mielessäni vuosia. Vuonna 2004 otin yhteyttä Sahlmanin makeistehtaaseen ja ehdotin heille että he alkaisivat tehdä makeisia täysruokosokerista. He eivät olleet ennen kuulleet Intiaanisokerista, joten yhteistyön alkaminen vaati kypsyttelyä puolin ja toisin.

Ensin tehtiin marjamarmeladia, jota maisteltiin ja maistateltiin esittelyissä. Näissä tilaisuuksissa oli jo Intiaanisokerin käyttäjiä, jotka tiesivät miten hyvä vaihtoehto täysruokosokeri on.

Seuraavaksi tehtiin toffeet, joiden kanssa oli alkuun paljonkin vaikeuksia. Toffee ei kiteytynyt samoin kuin valkoisesta sokerista tehdyt toffeet, mutta voi sitä riemun päivää, kun lopulta löytyi oikeat mittasuhteet – kiteytyi se loppujen lopuksi kun vain rauhassa odoteltiin. Päädyin tarjoamaan tuotteita alkuun luontaistuote- ja terveyskauppoihin, joista ihmiset jo muutenkin hakevat terveellisiä vaihtoehdtoja.

Seuraavaksi tarjosin tuotteita ekokauppoihin. Kuulostelin koko ajan asiakkaiden ja kauppiaiden mielipiteitä tuotteista ja toiveista. Niin syntyi myös Intiaanilakritsi, jota jatkuvasti oli toivottu. Valmistus aloitettiin Koskenkylässä Walton’silla vuonna 2006.

Tällä hetkellä sana kiertää ja uusia jälleenmyyjiä tulee jatkuvasti lisää.

Teemme tuotteitamme tutuiksi messuilla ja tapahtumissa. Maistatuksiin olen onnekseni löytänyt avukseni Tainan. Pääkaupunkiseudun kuljetukset hoitaa Transpool Oy. Muualle Suomeen lähetykset kulkevat Postin tai Matkahuollon välityksellä. Tilauksen voi myös halutessaan noutaa itse Herttoniemen varastolta.

PALAVA INTO, TERVE JÄRKI, ITSEPÄISYYS JA USKO TYÖHÖN

Minulla oli niin vahva usko, että se toteutti unelmani. Työtä tulee tehdä täydellä sydämellä ja innolla ja myös uhrata siihen aikaa, vaivaa ja energiaa. Aina kannattaa olla terveellä tavalla rohkea ja tehdä unelmista totta.