YRITTÄJÄ

Olen Anja Kaha ja olen aina ollut kiinnostunut puhtaista, luonnonmukaisesti tuotetuista ruoka-aineista. 

Ajatus täysruokosokerista valmistetuista makeisista kypsyi mielessäni vuosia. Vuonna 2004 otin yhteyttä Sahlmanin makeistehtaaseen ja ehdotin että he alkaisivat valmistaa makeisia täysruokosokerista. He eivät olleet ennen kuulleet Intiaanisokerista, joten yhteistyön alkaminen vaati kypsyttelyä puolin ja toisin.

Ensin tehtiin marjamarmeladia, jota maisteltiin ja maistateltiin esittelyissä. Näissä tilaisuuksissa oli jo Intiaanisokerin käyttäjiä, jotka tiesivät miten hyvä vaihtoehto täysruokosokeri on.

Seuraavaksi tehtiin toffeet, joiden kanssa oli alkuun paljonkin vaikeuksia. Toffee ei kiteytynyt samoin kuin valkoisesta sokerista tehdyt toffeet, mutta voi sitä riemun päivää, kun lopulta löytyi oikeat mittasuhteet – kiteytyi se loppujen lopuksi kun vain rauhassa odoteltiin. Päädyin tarjoamaan tuotteita alkuun luontaistuote- ja terveyskauppoihin, joista ihmiset jo muutenkin hakevat terveellisiä vaihtoehtoja.

Seuraavaksi tarjosin tuotteita ekokauppoihin. Kuulostelin koko ajan asiakkaiden ja kauppiaiden mielipiteitä tuotteista ja toiveista. Niin syntyi myös Intiaanilakritsi, jota jatkuvasti oli toivottu. Valmistus aloitettiin Koskenkylässä Walton’silla vuonna 2006.

Tällä hetkellä sana kiertää ja uusia jälleenmyyjiä tulee jatkuvasti lisää.

PALAVA INTO, TERVE JÄRKI, ITSEPÄISYYS JA USKO TUOTTEESEEN

Minulla oli niin vahva usko, että se toteutti unelmani. Työtä tulee tehdä täydellä sydämellä ja innolla ja myös uhrata siihen aikaa, vaivaa ja energiaa. Aina kannattaa olla terveellä tavalla rohkea ja tehdä unelmista totta.