ANJAN LUONTOHERKUN ANJA – PIENYRITTÄJÄ TERVEELLISEMPIEN HERKKUJEN TAKANA

Olen Anja Kaha – eli Anjan Luontoherkun Anja. Olen aina ollut kiinnostunut puhtaista, luonnonmukaisesti tuotetuista ruoka-aineista. 

Ajatus täysruokosokerista valmistetuista makeisista kypsyi mielessäni vuosia. Kaikki alkoi intiaanisokerina aiemmin tunnetusta täysruokosokerista, johon 2000-luvun alkumetreillä tutustuin sattumalta terveysmessuilla. Tämän kohtaamisen tuloksena mielessäni kehittyä ajatus täysruokosokerilla makeutetuista, terveellisemmistä makeisista. Kun niitä ei ihmeekseni kukaan Suomessa vielä valmistanut, päätin itse tarttua härkää sarvista ja laittaa töpinäksi. Ajattelin, että kun ihmiset haluavat joka tapauksessa joskus herkutella, voisiko se tapahtua terveellisemmin?

Vuonna 2004 ryhdyin siis tuumasta toimeen: otin yhteyttä Sahlmanin makeistehtaaseen ja ehdotin, että he alkaisivat valmistaa makeisia täysruokosokerista. Sahlmanilla intiaanisokerista ei oltu ollenkaan kuultu, joten yhteistyön virittely vaati kypsyttelyä puolin ja toisin.

Ensin tehtiin kotimaisista marjoista makoisaa marmeladia, jota maisteltiin ja maistateltiin monenlaisissa tapahtumissa. Näissä tilaisuuksissa kohtasimme intiaanisokerin innokkaita käyttäjiä, jotka jo tiesivät, miten hyvä vaihtoehto täysruokosokeri on.

Seuraavaksi päivänvalon näkivät intiaani- eli täysruokosokerilla makeutetut toffeemme, joiden kanssa oli aluksi kosolti haasteita. Terveellisemmällä sokerilla makeutettu toffeemme ei millään meinannut kiteytyä valkoisesta sokerista valmistetun tapaan – mutta voi sitä riemun päivää, kun oikeat mittasuhteet lopulta löytyivät!

Aluksi tarjosin terveellisempiä makeisiani myyntiin terveys- ja ekokauppoihin, joista ihmiset jo muutenkin hakevat terveellisiä vaihtoehtoja.

Kuulostelin koko ajan asiakkaiden ja kauppiaiden mielipiteitä ja toiveita, joiden pohjalta syntyikin pian intiaani- eli täysruokosokerilla makeutettu Intiaanilakritsi, joka nykyisin tunnetaan nimellä “Anjan Lakritsi”. Kaikkein suosituimmaksi tuotteekseni ko varsin nopeasti kohonneen herkun valmistus aloitettiin Koskenkylässä Walton’silla vuonna 2006.

Pohdimme pitkään nimeä yritykselleni koko tuttavapiirin voimin. Halusin nimen liittyvän sekä minuun yrittäjänä että puhtaisiin raaka-aineisiin, joita makeisissani hyödynnetään. Pitkän pähkäilyn päätteeksi tuttavani tuttava keksi nimen “Anjan Luontoherkku”. Yritykseni on pienyritys sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä olen firmani ainoa päätoiminen työntekijä. Ikäni puolesta voisin jäädä jo eläkkeelle, mutta työni terveellisempien herkkujen parissa tuottaa minulle niin paljon iloa, etten ole halunnut jättää leikkiä sikseen.

Tällä hetkellä sana terveellisemmistä makeisistani kiertää ympäri Suomea ja uusia jälleenmyyjiä tulee jatkuvasti lisää. Olen siitä sekä iloinen että kiitollinen – tavoitteeni on, että terveellisemmät makeiseni olisivat pian kaikkien huulilla!

PALAVA INTO, SINIKKYYS, TERVE JÄRKI JA LUJA USKO HYVIIN TUOTTEISIIN

Minulla oli niin vahva usko terveellisempiin makeisiin, että unelmani toteutuu. Olen sitä mieltä, että työtä tulee tehdä innostuneena ja täydellä sydämellä. Mikään hyvä ei koskaan tule helposti vaan unelmiensa eteen täytyy uhrata aikaa, vaivaa ja tarmoa. Minun mielestäni ihmisen kannattaa aina olla terveellä tavalla rohkea ja tehdä unelmistaan totta.

Terveelliset makeiset ovat minulle sydämen asia. Oma lempimakeiseni on aiemmin Intiaanilakritsina tunnettu Anjan Lakritsi. Olen hyvän lakritsin ystävä, mutta kyllä minulle toffeetkin maistuvat. Toffeista suosikkini on vegaaninen Luonnon Voima -toffee, joka saa minut aina hyvälle tuulelle.

Anjan lakritsissa mielestäni parasta on jäljittelemätön, vanhan ajan lakritsin maku, jonka saa aikaan puhtaiden raaka-aineiden tasapainoinen yhdistelmä. 

Suosittelen hyvän mielen herkkujamme kaikille terveellisemmistä makeisista kiinnostuneille mutta aivan erityisesti lapsiperheille, koska makeisissamme ei ole käytetty lisä- tai  väriaineita. Nykymaailman makeisten lisäaineviidakossa ei ole aivan riskitöntä samoilla, joten paremmista aineksista tehdyillä versioilla on paikkansa. Makeisistamme nautiskelemalla tuet myös kotimaista työtä ja suomalaisia pienyrityksiä.