Jokainen ihminen on hemmottelu- ja herkkuhetken arvoinen

Jokainen ihminen on hemmottelu- ja herkkuhetken arvoinen

Elämän pieniin iloihin keskittymien lisää tyytyväisyyttämme – ja saa arjenkin maistumaan mansikoilta. Kun hyviä hetkiä oppii huomaamaan, niiden määrä tuntuu lisääntyvän kuin itsestään. 

Hyvä elämä koostuu pienistä iloista, joita kannattaa säännöllisesti viljellä arjessaan. Ihan jokaisena päivänä kannattaa hemmotella itseään edes pienen hetken verran. Itsensä hellimistä on monenlaista: mukaansa tempaavan kirjan lukemista, lempimusiikkinsa kuuntelua, vaahtokylvyssä köllöttelyä, metsän rauhassa taivaltamista tai vaikkapa hyvän mielen herkkujen nauttimista. Meillä jokaisella on omat iloa ja onnellisuutta tuovat juttumme.

Elämä muodostuu aika karuksi, jos päivät puskee läpi hampaat irvessä suorittaen. Lempeämpi ja armollisempi ote lisääkin tyytyväisyyttämme ja tekee taipaleemme keveämmäksi. 

Vaihdetaan herkut parempiin ja korvataan niiden määrä laadulla

Makeasta elämästä ei kannata kokonaan kieltäytyä vaan herkuissakin on hyvä korvata määrä laadulla: nauttia hyvällä miellä määrällisesti vähemmän mutta laadullisesti parempaa. Makeisensa kannattaa siis vaihtaa parempiin –  ja se onnistuu taatusti mausta tinkimättä. 

Kun sitten on herkkuhetken aika, makaisensa kannattaa nauttia hyvällä mielellä ja aistit avoimina. Herkkuhetkestään saa kosolti enemmän iloa, kun ottaa makuaistinsa lisäksi muutkin aistit käyttöön. Kun esimerkiksi lakupussia avatessasi keskityt aistimaan herkkupussukasta lehahtavaa, huumaavan herkullista tuoksua, saat iloa elämääsi jo ennen varsinaiseen makumaailmaan matkaamista. 

Tietenkään ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa nauttia hyvän mielen herkkujaan – jokaisella meillä on omat juttunsa. Selvää kuitenkin on, että jos makunautintoon keskityy moniaistillisesti eläytyen ja kiitollisuutta kokien, herkkuhetki tuntuu kokonaisvaltaisemmin ilahduttavalta (verrattuna siihen, että makeisia popsisi siinä sivussa, muun tekemisen ohella).

Lempeä ja salliva suhtautuminen auttaa pötkimään pidemmälle kuin tiukka karkkilakko tai harmaan kiven läpi puskeminen. Meistä jokainen on hemmottelun ja hyvän mielen herkkuhetken arvoinen. Tehdään siis pieniä, hyviä tekoja sekä itselle että muille!

Terveellisempää makeaa hyvän mielen herkkuhetkiin

Anjan Luontoherkun makeiset ovat kotimaisten pienyritysten taidonnäytteitä, joissa makuhermojasi helisyttelevät puhtaat ja luonnolliset ainesosat. Hyvissä makeissamme ei ole mitään pahaa: niissä eivät lisäaineet liehakoi tai säilöntäaineet säpise! Ravinnetiheämpää täysruokosokeria sisältävät, terveellisemmät herkut kruunaavat karkkipäivän ja saavat hymyn huulille. Liity sinäkin terveellisempiä makeisia arvostavien ihmisen joukkoon! Makeisiamme nauttimalla tuet suomalaista työtä, kotimaisia pienyrityksiä ja herkuttelet tavallista terveellisemmin.

Johanna

Kommentointi on suljettu.