Mitä täysruokosokeri on?

Mitä täysruokosokeri on?

Täysruokosokeri on suosittua terveellisemmästä makeuttamisesta kiinnostuneiden keskuudessa eikä lainkaan syyttä! Se on monin verroin parempi vaihtoehto raffinoidulle, valkoiselle sokerille. Ravinnetiheä täysruokosokeri tuo jäljittelemättömän hurmaavan makunsa Anjan Luontoherkun terveellisempiin makeisiin.

Täysruokosokeri tunnetaan myös nimellä “muscovado”, joka tarkoittaa luonnonmukaista ja puhdistamatonta. Termi ampaiseekin sattuvasti suoraan täysruokosokerin hyötyjen ytimeen: kyseessä on aito makeuttaja, jossa tehoaineena temmeltävät ainoastaan sokeriruo´on luonnolliset ainesosat – ei yhtään mitään ylimääräistä. Hitaan ja lempeän valmistustapansa ansiosta täysruokosokerissa on jäljellä kahmalokaupalla sokeriruo´on tärkeitä kivennäisaineita, antioksidantteja ja aminohappoja. Ravinnetiheämpi koostumus saa aikaan sen, ettei täysruokosokeri valkoisen sokerin tapaan vilise “tyhjiä kaloreita”.

Intiaanisokerinakin aikaisemmin tunnettu täysruokosokeri valmistetaan sokeriruo’osta hellävaraisesti puristetusta mehusta, joka kuivataan miedolla lämmöllä. Kuivattu sokeriruokomehu jauhetaan täysruokosokeriksi ja pakataan meidänkin makeistemme valmistamista varten – terveellisempien herkkuhetkien mahdollistamiseksi. Koska täysruokosokeria ei valkaista, kiteytetä tai sen kummemmin muutenkaan prosessoida, ovat siinä kaikki sokeriruo´on arvokkaat ravintoaineet visusti tallella. Valkoista sokeria merkittävästi paremman ravinnetiheytensä vuoksi täysruokosokeri on terveellisempää makeaa ja siitä valmistettuja makeisia kelpaakin nautiskella isolla ilolla ja hyvillä mielin.

Täysruokosokerilla (jota myös muscobadoksi, mascovadoksi, panelaksi ja rapaduraksikin kutsutaan) makeutetut herkut eivät häviä maussa valkoisella sokerilla makeutetuille versioille. Ei olekaan lainkaan syytä siihen huoleen, etteivät lapsoset kelpuuttaisi terveellisempiä makeisia herkkuhetkiensä ryydittäjäksi. 

Täysruokosokerin aiempi nimitys “intiaanisokeri” juontaa juurensa kunnianosoituksesta eteläamerikkalaisille pienviljelijöille, jotka ovat säilyttäneet viljelyksillään alkuperäisen, hidaskasvuisen sokeriruokolajikkeen ja valmistaneet siitä sokeria edellä kuvatulla menetelmällä jo vuosisatojen ajan.

Täysruokosokeri on hyvän mielen makeuttaja

Täysruokosokeri imeytyy valkoista sokeria hitaammin elimistömme käyttöön eikä se siksi aiheuta “sokerihumalaa” tai sen jälkeistä äkillistä verensokerin romahdusta.

Tasaisempaa tarmoa taipaleellemme tarjoava täysruokosokeri onkin tyytyväisyyttä tuova makeuttaja, jolla ryyditetyt herkut tuovat pidempikestoista puhtia päiväämme. Moni yhdistää täysruokosokerin nauttimisen myös nopeampaan kylläisyyden tunteeseen, jolloin pienempi määrä herkkuja riittää tuomaan kaivatun häivähdyksen makeammasta elämästä. 

Pitkästä iästään ja terveellisistä ravitsemustottumuksistaan kuuluisaksi tulleiden japanilaisen Okinawan saaren asukkaiden on jo pitkään tiedetty nauttineen täysruokosokerin iloista. Olisi tietenkin sangen höpsöä väittää, että täysruokosokeri olisi okinawalaisten pitkän iän salaisuus – terveellisempää makeuttajaa enemmän siihen taatusti vaikuttaa monipuolisen ruokavalion ohella saarelaisten yhteisöllisyys sekä ikigai-elämänasenne. Ikigain ydin on oman elämäntehtävän intohimoinen ja ilon kautta ilmentyvä toteuttaminen, joka tuo elämään onnea ja merkityksellisyyttä. Oman ikigainsa ymmärrettyään ihmisen ajatellaan kykenevän elämään itsensä näköistä, omien arvojensa mukaista elämää siitä nauttien, sopusoinnussa muiden luontokappaleiden kanssa.

Anjan Luontoherkun ikigai terveellisempien makeisten mahdollistaminen – aito halu tarjota parempia vaihtoehtoja hyvän mielen herkkuhetkiin.

Anjan Luontoherkun makeisten täysruokosokeri tulee perulaiselta luomuosuuuskunnalta

Anjan Luontoherkun terveellisempien herkkujen makeuttajana komeilee täysruokosokeri, jonka sokeri´ruot viljellään luomutuotantona Perussa. Käsityönä sokeriruo´oista puristetusta mehusta kuivattamalla valmistetun täysruokosokerin on toimittanut CAES Piura -niminen maatalousosuuskunta, joka on Piura Sierran eli Perun kosteikkojen alueen luomuviljelijöiden yhteenliittymä.

Johanna

Kommentointi on suljettu.