Parempia herkkuja myös perheen pienimmille

Parempia herkkuja myös perheen pienimmille

Monen tenavan tähtihetkiin kuuluu makeistuokio – oli se sitten karkkipäivä tai muu namitilaisuus. Herkkuhetken koittaessa lapsille kannattaa tarjota terveellisempiä makeisia – mausta tinkimättä.

Etenkin perusmarkettien irtokarkit sisältävät kahmalokaupalla lisäaineita, joista pahimmat saattavat jo pieninäkin annoksina aiheuttaa ongelmia – etenkin ihmisolennoista kaikkein nuorimmille. Lisäaineiden suhteen kannattaa pitää mielessä se tosiseikka, ettei niiden tarkkoja yhteisvaikutuksia ole testattu – eli vaikka yksistään kyseinen lisäaine olisikin turvallinen, ei ole takeita, mitä monenkirjavan lisäaineen yhdistelmä saa elimistöissämme aikaan. Kaikkein varminta ja helpointa on toki välttää kaikkia lisäaineita ja pistellä poskeensa ainoastaan aidoista aineksista valmistettua sapuskaa – myös herkutteluhetken koittaessa.

Anjan Luontoherkun makeiset valmistetaan aidoista aineksista, eikä lisäaineilla ole näihin herkkuihin mitään asiaa. Täyteläisen makeutensa namupalat ammentavat ravinnetiheästä täysruokosokerista, joka on huomattavasti terveellisempiä vaihtoehto valkaistulle sokerille.

Täysruokosokeri valmistetaan sokeriruo’osta hellävaraisesti puristetusta mehusta, joka kuivataan miedolla lämmöllä. Kuivattu sokeriruokomehu jauhetaan täysruokosokeriksi ja pakataan meidänkin makeistemme valmistamista varten – terveellisempien herkkuhetkien mahdollistamiseksi. Koska täysruokosokeria ei valkaista, kiteytetä tai sen kummemmin muutenkaan prosessoida, ovat siinä kaikki sokeriruo´on arvokkaat ravintoaineet visusti tallella. Valkoista sokeria merkittävästi paremman ravinnetiheytensä vuoksi täysruokosokeri on terveellisempää makeaa ja siitä valmistettuja makeisia kelpaakin nautiskella isolla ilolla ja hyvillä mielin.

Täysruokosokerilla makeutetut herkut eivät häviä maussa valkoisella sokerilla makeutetuille versioille. Ei olekaan lainkaan syytä siihen huoleen, etteivät lapsoset kelpuuttaisi terveellisempi makeisia herkkuhetkiensä ryydittäjäksi. 

Niin perheen pikkuväen kuin varttuneempienkin herkuttelijoiden keskuudessa suurinta suosiota nauttii Anjan lakritsi, joka saa hymyn kareilemaan suupielillä jo makeispussia avatessa – lakritsin tuoksu on huumaavan herkkullinen. Ja entäpä sen maku ja suutuntuma? Se täytyy jokaisen itse kokea! Ei ole ollenkaan ihme, että makeisistamme etenkin tuo aiemmin Intiaanilakritsina tunnettu herkku saa päivä päivältä lisää innokkaita ystäviä.

Herkkuhetkellä on paikkansa

Terveellinen ruokavalio on monipuolinen, ravitseva – ja siihen mahtuu myös herkkuja. On jokaisen perheen oma asia, nauttiiko herkuistaan karkkipäivän muodossa vain arkeensa sopivasti ripotellen – se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Selvää on, että terveellisemmät makeat ovat parempi valinta – nautti ne milloin tahansa. 

Johanna

Kommentointi on suljettu.